Αποκλεισμός νέων Βορειοηπειρωτών από τα Ελληνικά ΑΕΙ

Αποκλεισμός νέων Βορειοηπειρωτών από τα Ελληνικά ΑΕΙ

Αρ. Πρωτ. 21216/03.08.2011 

Προς Υπουργό:

- Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

Άλλη μια μεθόδευση πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Μετά την πρόθεσή της να βάλει λουκέτο στα ελληνοαλβανικά σχολεία της Χιμάρας και της Κορυτσάς, το αρμόδιο Υπουργείο προχωρά τώρα στον αποκλεισμό των νεαρών Βορειοηπειρωτών από τις εισαγωγικές εξετάσεις στα ΑΕΙ της χώρας μας. Με αυτόν τον τρόπο αποκλείει τους νέους Βορειοηπειρώτες από την πρόσβασή τους στα ελληνικά γράμματα και τις σπουδές τους στα ελληνικά πανεπιστήμια. Η απόφαση αυτή, όπως είναι εύλογο, έχει αναστατώσει τους υποψήφιους, για τις εισαγωγικές εξετάσεις, μαθητές από τη Βόρειο Ήπειρο.

Οι ομογενείς Βορειοηπειρώτες ήταν αδύνατο να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως την προθεσμία, που έδινε το αρμόδιο Υπουργείο, δηλαδή από 4 έως 15 Ιουλίου, καθώς τα απολυτήρια λυκείου στην Αλβανία δεν δίνονται πριν από τις 15 Ιουλίου. Η απόφαση του Υπουργείου έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια των μαθητών, οι οποίοι βλέπουν την επιθυμία τους να σπουδάσουν στα πανεπιστήμια της χώρας μας να μην πραγματοποιείται, εξαιτίας της αναλγησίας και της αδιαφορίας του αρμόδιου Υπουργείου. Οφείλει η Κυβέρνηση να πάρει πίσω τη συγκεκριμένη απόφαση και να δώσει παράταση στην υποβολή δικαιολογητικών, ώστε να μπορέσουν οι νέοι Βορειοηπειρώτες να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να προβεί στην παράταση της προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών των Βορειοηπειρωτών μαθητών, έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα εισαγωγής στα Ελληνικά ΑΕΙ;